18.10.2022

5-години гаранция, Yanmar задава нов стандарт при тракторите

Yanmar Europe въвежда 5-годишна гаранция за компактните си трактори от сериите SA, YT2 и YT3 с мощности от 22 до 60 к.с. Тя се предоставя без заплащане на допълнителни разходи и е уникална при този вид техника в Европа.

“С предлагането на 5-годишна гаранция без допълнително заплащане, тракторите Yanmar стават еталон в бранша. Тя подчертава високото качество и надеждност на нашите продукти и е още една важна стъпка към предлагането на безпроблемна експлоатация и поддръжка, както и постигане впоследствие на по-висока цена на пазара на употребявана техника”, заявява Петер ван дер Ворст, мениджър на направление Селско стопанство в Yanmar Europe.
Гаранцията е валидна за период от 60 месеца или 5000 моточаса при покупка на трактор от сериите SA, YT2 и YT3, продаден в Европа и работещ на европейска територия, където Yanmar има официален партньор. Гаранцията ще покрива всички ремонти, произтичащи от дефекти на материала или изработката при нормална експлоатация – без собственика на трактора да плаща за резервни части и труд.

Много важно предимство е, че гаранцията на Yanmar се прилага към следващите собственици за остатъка от гаранционния период, ако тракторът е препродаден. Гаранционното покритие върви с обичайните изключения за обичайно износване, неправилна експлоатация, форсмажорни обстоятелства, като то не се отнася за външни приставки и инвентар. Има някои изключения и за електрически компоненти.
За да бъде напълно прозрачен и улеснен процеса, условията на 5-годишната гаранция на Yanmar са максимално опростени за клиентите и дилърите. Има само пет правила, с които трябва да се съобразят собствениците при предявяване на 5-годишната гаранция за трактора:

  • Да е закупен от оторизиран партньор (дистрибутор/дилър);
  • Дилърът да го регистрира в портала на Yanmar за 5-годишна гаранция в рамките на един месец след покупка;
  • Да са извършени навреме всички планирани дейности по регулярната инспекция и поддръжка;
  • Да са регистрирани всички дейности по поддръжка и ремонт;
  • Да се използват само оригинални резервни части и консумативи от Yanmar.