23.05.2022

БАТА Агро 2022 - новите марки ArmaTrac и MST са в центъра на вниманието

От 16 до 20 май на летище Стара Загора се проведе 14-ото издание на най-популярното в България изложение за селскостопанска техника. Сред традиционните големи изложители достойно се нареди и Прайм Технолоджийс с впечатляващо голям щанд и забележителни новости и премиери за България.

Топ новината от щанда на Прайм Технолоджийс е новото партньорство с MST. От края на 2021 г. българската фирма е официален представител на реномирания турски производител за гамата му от телескопични товарачи. В момента тя е съставена от четири модела с двигатели за Етап V на ЕС с работни височини от 9 м до 17 м и максимални товароподемности от 3,5 т и 4 т. Машините са с хидростатично или хидродинамично задвижване, а максималната им скорост на придвижване е до 35 км/ч. В телехендлерите MST се влагат компоненти от водещи световни производители като дизелови двигатели Perkins, хидравлични помпи и хидромотори Bosch Rexroth, предни и задни мостове Dana Spicer, трансмисии Carraro и т.н.

Значително място на щанда на Прайм Технолоджийс бе отделено и на другата нова марка в продуктовото портфолио на фирмата – тракторите ArmaTrac. Изложените модели бяха с мощности 80 к.с., 100 к.с и 125 к.с. Машините от водещия турски производител се отличават с високо качество, голяма производителност и сравнително нисък разход на гориво. Значителен интерес към ArmaTrac бе отбелязан от страна на земеделски производители, притежаващи трактори от тази марка, които изразиха надежда, че новият вносител ще осигури необходимото високо ниво на следпродажбени и сервизни услуги. Още в края на 2021 г. екипът на Прайм Технолоджийс пое ангажимент, че такива собственици на машини могат да разчитат на професионален подход и адекватно отношение.

На щандът на фирмата вниманието на посетителите привлече също разнообразен асортимент от прикачен инвентар от YTAGRI и Del Morino. На голям интерес се радваха също мотоблок с 4 функции и разсадопосадъчна машина Yanmar, които са изключително подходящи за разсаждане на всякакви култури в кофички и с листна маса. С тяхна помощ трудът на 5 души се заменя от един човек. Не липсваха също и компактни трактори Yanmar.
Голяма част от щанда на Прайм Технолоджийс бе посветен на мини багерите Yanmar, които за последните няколко години придобиха впечатляваща популярност в България и съответно най-голям пазарен дял за 2021 г. Те се радват на голям интерес не само в строителния бранш, но и в българското селско стопанство.