21.09.2021

Дебют на минибагер Yanmar ViO17-1

На 1 септември 2021 г. Yanmar представи обновения си 1.8-тонен минибагер ViO17-1. Дебютиращият модел, чиято надстройка при въртене не излиза от габарита на веригите, предлага не само производителна работа в тесни пространства, но и подобрена горивна ефективност и още по-лесно сервизиране.

Минибагерът ViO17-1 е оборудван с най-съвременен екологичен и икономичен дизелов двигател Yanmar 3TNV70-XBV. Изключително надеждният 3-цилиндров агрегат постига максимална мощност от 13,5 к.с. при 2200 об./мин. Модерната хидравлична система, гарантираща съвсем плавно изпълнение на движенията, използва три помпи – по една за хидравличните цилиндри на рамото и стрелата, и още една за завъртането на надстройката. Тази конфигурация има значителен принос за горивната ефективност на минибагера и позволява пълноценни работни движения с рамото и стрелата, дори когато надстройката се върти.

Японските инженери са въвели редица подобрения, облекчаващи поддръжката на Yanmar ViO17-1 и намаляващи до минимум непланираните престои.

 

Такива са например новият хидравличен охладител с допълнителни ребра за намаляване на отделяната топлина, новият дизайн на хидравличните маркучи, преминаващи отгоре по стрелата, който позволява по-лесна смяна в случай на повреда, както и изцяло отваряемите ляв, заден и десен капак за директен достъп до всички точки за инспекция и сервизиране.

Предвидена е цялостна защита за хидравличните цилиндри за кофата, рамото и стрелата от падащи отломки или сблъсък. Стоманените подвижни предпазители намаляват в много голяма степен надраскването и подбиването на цилиндрите.

Предвидена е цялостна защита за хидравличните цилиндри за кофата, рамото и стрелата от падащи отломки или сблъсък. Стоманените подвижни предпазители намаляват в много голяма степен надраскването и подбиването на цилиндрите. Те са проектирани за голяма издръжливост и е много малко вероятно да се огънат. От своя страна греблото се произвежда от изключително устойчива и издръжлива стомана, а дизайнът му включва ясно оформен режещ нож отдолу. В унисон с разширяващата се ходова част ширината на греблото може да се променя (от 950 мм на 1280 мм) чрез елегантно сгъване двата странични сегмента.
Нивото на безопасност е допълнително повишено чрез заместване на халогенните работни светлини с LED, които от своя страна осигуряват осветяването на по-широка зона пред мини багера.