25.02.2020

Гамата минибагери ViO е синоним на надеждност и здравина

Гамата ViO на Yanmar е съставена от четири минибагера в диапазона работни маси от 2,5 т до 3,6 т. Те съчетават качество, здравина и надеждност, за да удовлетворят и най-високите изисквания на клиентите. Компактните машини са отлично решение за работа в тесните пространства на пренаселената градска среда, вътре в сгради и за озеленяване.

Четирите модела: ViO26-6, ViO27-6, ViO33-6 и ViO38-6, използват надстройки, които по никакъв начин не излизат от габаритната ширина на веригите при завъртане. Много малкият радиус на въртене позволява на операторите да работят спокойно в много тесни места, където конвенционалните машини дори не могат да маневрират.

Концепцията „Универсален дизайн“ на Yanmar за кабините е разработена от японския производител, поставяйки оператора в центъра на вниманието. Подобреният дизайн на кабината предлага повече място за краката на багериста и съответно повече комфорт и безопасност. Благодарение на оптималното си разположение лостовете за управление и джойстиците са много удобни за работа и изпълнение на движения с изключителна прецизност.

Минибагерите са оборудвани с най-съвременни дизелови двигатели Yanmar TNV: 3-цилиндрови с електронно управление и директно впръскване. Тези надеждни агрегати гарантират впечатляваща мощност, като разчитат на подобрена система за впръскване на горивото, осигуряваща необходимия екологичен стандарт, а също по-ниски нива на шум и по-малък разход на гориво.

 

Моделите ViO27-6, ViO33-6 и ViO38-6 разчитат на специалната хидравлична система ViPPS, използваща четири хидравлични помпи: две с променлив дебит и две зъбни (едната зъбна е за джойстиците). Най-малкият ViO26-6 е оборудван с модерна хидравлична система с разделяне на дебита (Flow Sharing), в чийто състав влизат една бутална помпа с променлив дебит и специален разпределител, който е товарочувствителен и в същото време служи за разделяне на дебита. Тези най-съвременни технологии осигуряват както високата производителност и надеждност на минибагерите, така и съществени икономии на гориво.