23.12.2022

Компактни багери Yanmar от 5 т до 12 т - всички предимства на едно място

Днес голяма част от строителството се извършва в населени места, където пространството е ограничено. В такава среда класическият багер-товарач не е най-правилният избор. За целта има много по-подходящи машини, каквито са компактните багери с гумени вериги и работна маса от 5 до 12 т. В този сегмент, Yanmar CE, като един от световните лидери на пазара на компактни верижни багери, предлага 10 модела.

Размерите на компактните верижни багери позволяват завъртане на цялата надстройка на 360°, при което стрелата, рамото и кофата в прибрано положение назад излизат съвсем малко от габарита на ходовата част. Това прави компактните багери на Yanmar с работна маса от 5 т до 12 т отлично решение за работа в градска среда. Багер-товарачът изисква по-голямото работно пространство и има много по-ограничен ход наляво и надясно на багерната стрела, в т.ч. абсолютната й невъзможност да загребе материал и да го изсипе например на 270° от мястото на копаене.

Често се вижда как багер-товарачът заема и двете ленти на уличното платно, за да извърши дадена дейност. А същата работа компактният багер Yanmar извършва по-бързо, при това използвайки само едната лента, като другата може да остане отворена за трафика от автомобили.

По-краткият работен цикъл и съответно по-високата скорост на работа се дължат на факта, че компактният багер Yanmar разполага с много по-прецизна хидравлична система от гледна точка на съчетаване на дизелов двигател с хидравлични помпи, разпределител и консуматори. А японските инженери от Yanmar са доказани експерти в това отношение.

При копаене, в сравнение с багер-товарача, разходът на гориво на компактните багери на Yanmar може да бъде и наполовина в зависимост от модела и условията за работа на обекта. Предвид много по-голямата бързина на копаене на машините Yanmar, горивната им ефективност на практика е значително по-висока. Всичко това води до по-бързо свършена работа с по-малко средства и в крайна сметка до по-печеливш бизнес.

Вижте всички модели и технически характеристики на компактните багери Yanmar от 5 т до 12 т ТУК