11.05.2020

Компактни товарачи Yanmar - проходимост и производителност на МАХ

Yanmar предлага широка гама компактни челни товарачи с работни маси от 4 т до 7 т. Това са иновативни машини с възможности за изпълнение на най-разнообразни задачи. Благодарение на новите си дизелови двигатели и най-модерна концепция за управление тези производителни, ефективни и надеждни товарачи намират приложение в сградното и инфраструктурно строителство, селското стопанство, озеленяването и най-различни комунални дейности.

Компактните челни товарачи Yanmar впечатляват с пъргавостта си и интуитивния начин на управление. Хидравличната мощност се подава само там, където е необходима, a в резултат се постига по-кратко време за изпълнение на един работен цикъл. При работа в тесни места съчленената рама завива под ъгъл от 40° и така осигурява голяма маневреност. Това е отлично предимство при преместване на палети и други товари в ограничено пространство.

Задният мост може да се наклонява до 10° и така осигурява постоянен контакт на четирите колела с терена, дори когато е съвсем неравен. Всички машини са с постоянна схема на задвижване 4х4, а предния и задния мост са оборудвани с диференциали с автоматично блокиране за най-висока проходимост.

Педалът за спирачката е комбиниран с функция за много бавно придвижване (inching), която позволява на оператора да пренасочи мощността на двигателя от задвижването на ходовата част към работната хидравлика за бързо изпълнение на работни движения. Функцията за нивелиране на товара по време на издигане на стрелата е част от стандартната спецификация. Тази функция е особено полезна, ако с палетни вилици се товари втори ред палетизирани или други видове материали в камион.

Отгоре на джойстика за управление на товарачната уредба има пропорционален хидравличен регулатор, който се върти с помощта на палеца. По този начин операторът може да регулира хидравличния дебит с голяма прецизност – от нула до максимум, което улеснява значително използването на различен хидравличен инвентар като кофи за високо изсипване, ротационни четки и др.