24.09.2022

На фокус: мини дъмпери Thwaites с полезен товар 2 т и 3 т

През 2020 г. Прайм Технолоджийс стана официален дистрибутор на мини дъмперите на най-реномирания английски производител Thwaites – изобретил и пуснал първия мини дъмпер на пазара във Великобритания преди повече от 60 години. На българския пазар Прайм Технолоджийс предлага цялата продуктова гама на Thwaites, в която ясно се открояват моделите от най-популярния клас с полезен товар 2 т и 3 т.

Мини дъмперите са малки обектови самосвали, които са изключително популярни в Западна Европа заради високата си проходимост (4×4) и компактни размери, които ги правят незаменими помощници по строителните обекти за превоз на неголеми количества земна маса и насипни строителни материали.
Мини дъмперите Thwaites с капацитет 2 т и 3 т са сред най-предпочитаните. За задвижването им се разчита на дизелов двигател Yanmar за Етап V на ЕС, осигуряващ максимална мощност до 24.3 к.с. при 2000 об./мин и въртящ момент 107 Nm. Трансмисията може да бъде хидростатична или ръчна механична (три предни и една задна предавка). Машините разполагат с напълно затворени многодискови спирачки с маслено охлаждане, монтирани към задния мост, както и с ръчна спирачка с пружинно задействане и хидравлично освобождаване (SAHR) за по-добра управляемост на мини дъмпера.

Тези здрави и надеждни машини са оборудвани с изцяло заварен стоманен кош с дебелина на ламарината 5 мм или 6 мм. Предвидени са подсилващи секции със затворена заварена конструкция върху страничните стени и задната част на коша, които намаляват до минимум възможността за повреди по него.
При моделите с полезен товар 2 т има четири варианта според вида на разтоварването на коша и трансмисията: разтоварване само отпред с механична или хидростатична трансмисия, завъртане на коша на 180° с механична и завъртане на 180° на повдигащ се кош за изсипване от високо с хидростатика. Отделно се предлага модел с капацитет 2.3 т, завъртане на коша на 180° и хидростатично задвижване.
При моделите с полезен товар 3 т също има четири варианта, но без високо изсипване: разтоварване само отпред с механична или хидростатична трансмисия, и завъртане на коша на 180° с механична скоростна кутия или хидростатика.