31.05.2021

На фокус: трактори Yanmar от серия SA

Супер компактните модели SA221 и SA424 вдигат високо летвата в редица направления: комфорт за оператора, лесно управление, ефективна работа в тесни пространства и икономии на гориво.

Основна характеристика на тракторите SA221 и SA424 е тяхната супер компактност, независимо дали във версия с ролбар или с кабина. На пръв поглед те приличат донякъде на градински трактори, но всъщност това са високопроизводителни машини, предлагащи работоспособност, комфорт за оператора и възможност за изпълнение на най-различни дейности, характерни за големите трактори.

Yanmar SA221 е с маса 650 кг и радиус на завиване само 2,4 м. Той се задвижва от икономичен двигател Yanmar с максимална мощност 22 к.с. при 3000 об./мин. Този доказан и надежден дизелов агрегат задвижва хидростатична трансмисия, собствено производство на Yanmar, осигуряваща максимална скорост от 13 км/ч. Всъщност Yanmar SA221 е един от най-икономичните трактори в своя клас.

Използването на два педала за управление на хидростатичната трансмисия гарантира лесна смяна на посоката на придвижване и плавно ускорение, което позволява на оператора да се концентрира върху изпълняваната дейност, използвайки ръцете си само за волана и лоста за работните функции. Широкият дигитален дисплей го информира за всички важни работни функции, а дигиталният индикатор за горивото показва прецизно неговото ниво.

По-големият трактор Yanmar SA424 предлага почти всички системи и функции на SA221. Тук дизеловият двигател Yanmar е с мощност 26 к.с. при 3000 об./мин с цел повече производителност и работоспособност. Въпреки това той изразходва горивото съвсем пестеливо. Трицилиндровият дизелов агрегат в комбинация с хидростатичната трансмисия на Yanmar осигуряват придвижване с максимална скорост до 21,5 км/ч, което прави Yanmar SA424 един от най-бързите трактори в своя клас.

Този модел може да се оборудва с товарачна уредба с максимален капацитет 545 кг – товароподемност, характерна за много по-големи трактори. Оптималното съчетаване на висок просвет от земята и изключителна стабилност позволява на SA424 да се справи и с най-трудния терен.