14.04.2020

Новата серия YM3 - надеждни трактори на добра цена

Новите моделите YM347A (мощност 47 к.с.) и YM359A (60 к.с.) са разработени от Yanmar в отговор на изискванията на европейските клиенти за висока надеждност на машините и в същото време оптимална цена на инвестицията в нова техника.

Телематичната система SMARTASSIST-Remote дава достъп на потребителите до жизненоважна информация за техните трактори чрез интуитивен за работа интерфейс, който може да се използва дори от смартфон. Функцията за местоположение позволява да се види къде точно е конкретната машина и в какъв режим работи. Системата може да изпраща предупредителни съобщения, ако машината работи извън предварително настроени параметри или ако излезе извън зададените географски граници. Телематичната система SMARTASSIST-Remote е стандартно оборудване за серия YM и осигурява по-малко престои за сервизиране, повече приходи и спокойствие за фермерите.

Новите трактори са оборудвани с мощни и ефективни дизелови двигатели Yanmar от серия TNV с директно впръскване и Common Rail, съчетаващи висока мощност, нисък разход на гориво и върхова надеждност. Агрегатите използват съвременна електроника за оптимизиране на изгарянето чрез електронно управляемо впръскване на горивото.

Скоростната кутия предлага 12 предни и 12 задни предавки, а предавателните числа са така подбрани, че осигуряват най-добрия въртящ момент за работната скорост при изразходване на по-малко гориво. Механизмът за пълно синхронизиране гарантира плавно превключване дори по време на работа. Преминаването от колесна формула 4х2 към 4х4 става с използването на обикновено лостче.

Скосеният дизайн на предния капак осигурява отлична видимост напред и възможност за по-прецизна работа. Големият просвет от земята е изключително важен при преминаване по кални терени или над посеви, без те да бъдат повредени, а максималният ъгъл на завиване на предните колелата до 55° позволява постигане на един от най-малките радиуси на завиване в този клас. Предният мост е заимстван от съществуващата гама YТ3, тъй като той е изпитан и доказан в тежки условия в много страни по света, в т.ч. в Европа, САЩ и Япония.