03.05.2024

Ново поколение компактни багери Yanmar в класа 8-10 т

Моделът SV86-7 е лидер по товароподемност в своя клас и надхвърля очакванията на клиентите за работоспособност и ефективност. На свой ред SV100-7 превъзхожда конкуренцията с висока горивна ефективност, отличавайки се с най-модерните технологии за икономии на дизел – без компромиси в мощността или производителността.

Ново поколение компактни багери Yanmar в класа 8-10 т 1

Yanmar SV86-7 с работна маса 8,7 т предлага най-високата товароподемност в своя клас – 2280 кг отпред и 1290 кг отстрани, благодарение на оптималното разпределение на масите. Противотежестта му излиза съвсем малко извън габаритната ширина на веригите (12 см), а стабилността му е по-голяма от други модели в този клас. SV86-7 е оборудвам с мощен и в същото време икономичен дизелов двигател Yanmar 4TNV98CT с турбокомпресор, осигуряващ максимална мощност от 69 к.с при 1800 об./мин. Този агрегат допринася не само за по-бързото изпълнение на земекопните дейности и изкачването на нагорнища, но също и за понижаване на разхода на гориво.

Yanmar SV100-7 използва същия двигател и предлага забележителна товароподемност – 2390 кг отпред и 1420 кг отстрани, при положение, че противотежестта му излиза само с 20,5 см извън габаритната ширина на веригите. И двата модела разчитат на хидравлична система ViPPS2i с две бутални хидравлични помпи за максимална производителност и ефективност. Благодарение на тази хидравлика багерите се представят на най-високо ниво при широк кръг от задачи в строителството, отличавайки се с голяма хидравлична мощност и нисък разход на дизел.

Просторните кабини на SV86-7 и SV100-7 предлагат изцяло нов интериор с отлична видимост. Прозорците са значително уголемени, а камерите за зоните отзад и отстрани на машината са част от стандартната спецификация. Усещането за пълен комфорт се допълва от автоматичната климатична система и новия 7-инчов LCD-дисплей.

Двата нови компактни багера се отличават с изключително тихата си работа, тъй като са съобразени с изключително строгите изисквания за емисиите на шум в Япония. Моделът SV86-7 работи при 93 dBA външен шум, SV100-7 – малко под 97 dBA. Операторите, имали възможност първи да изпробват новите багери, споделят, че машините са изключително тихи и много приятно “жужат”, което тях въобще не ги натоварва, както и персонала на строителния обект. Освен това ниските емисии на шум са голямо предимство при работа в населени места, в близост до болници, училища, жилищни сгради и др.

Ново поколение компактни багери Yanmar в класа 8-10 т 2