14.07.2021

Ново поколение мини багери Yanmar 1.5-2.0 тона

Новите три модела от серия SV с конвенционална надстройка и работни маси от 1,5 до 2 т са здрави и надеждни мини багери с възможности за изпълнение на най-различни задачи. Всеки от тях гарантира впечатляваща производителност в съвсем компактен “пакет” – отлично решение за обекти в населени места, където тясното пространство е с решаваща роля.

Дебютиращите мини багери са оборудвани с 3-цилиндрови дизелови двигатели Yanmar. Отговарят на екологичните норми на Етап V на ЕС, съчетавайки високи мощности с нисък разход на гориво. За осигуряване на максимална издръжливост хидравличните маркучи на новите модели са прекарани вътре в стрелата, а нейният повдигащ цилиндър е разположен отгоре с цел избягване на евентуално повреждане. За максимална защита и елиминиране на излишни престои хидравличните цилиндри на рамото и кофата могат да се поръчат с предпазители (опция).

Най-малкият модел SV15 VT e с работно тегло 1685 кг. Хидравличната му система е с двойна зъбна помпа, а допълнителната хидравлична линия за чук или свредел е стандартно оборудване.

Уникалната конструкция на верижната ходова част с три носещи ролки и възможност за разширяване в диапазона 990-1170 мм осигуряват възможност за изпълнение на разнообразни задачи и повече комфорт за оператора.

Yanmar SV17 VT е с работна маса 1790 кг, но предлага мощност и производителност, характерни за по-големите модели. Той използва доказалата се хидравлична система ViPPS, която натрупва дебита от отделните помпи (две бутални с променлив дебит и една зъбна) с цел постигане на оптимална комбинация от скорост, мощност и балансираност, както и плавни движения с работните органи, в т.ч. ефективно едновременно изпълнение на няколко от тях.

Дебютиращите мини багери са оборудвани с 3-цилиндрови дизелови двигатели Yanmar. Отговарят на екологичните норми на Етап V на ЕС, съчетавайки високи мощности с нисък разход на гориво.

За осигуряване на максимална издръжливост хидравличните маркучи на новите модели са прекарани вътре в стрелата, а нейният повдигащ цилиндър е разположен отгоре с цел избягване на евентуално повреждане. За максимална защита и елиминиране на излишни престои хидравличните цилиндри на рамото и кофата могат да се поръчат с предпазители (опция).

Най-малкият модел SV15 VT e с работно тегло 1685 кг. Хидравличната му система е с двойна зъбна помпа, а допълнителната хидравлична линия за чук или свредел е стандартно оборудване.

Всеки мини багер от тези два модела – SV15 VT и SV17VT, може да се превозва лесно заедно с кофите и друг по-лек прикачен инвентар върху стандартно ремарке с обща допустима маса от 2,5 т. Четирите стандартни отвора на долната рама и четирите опционални на горната правят укрепването с колани или вериги бързо и лесно.

Конвенционална надстройка на новия Yanmar SV19 VT (работна маса 1970 кг) излиза сравнително малко извън габарита на веригите. В същото време работния обсег на стрелата му при самостоятелно завъртане наляво и надясно е по-голям, което означава максимална работоспособност и производителност при всякакви условия. Той също е оборудван с хидравлична система ViPPS. Благодарение на различните варианти от рамена и гребла, разширяващата се ходова част (980-1320 мм), по-големия работен обсег на стрелата и допълнителната противотежест от 50 кг (опция) Yanmar SV19 VT осигурява максимално стабилна работа и възможности за изпълняване на най-различни дейности.

И трите нови мини багера на Yanmar могат да бъдат оборудвани с най-новото поколение система SmartAssist Remote за дистанционно следене и управление на машинопарка както от компютър, така и от смартфон.