21.06.2021

Прайм Технолоджийс с мащабно участие на БАТА Агро 2021

От 1 до 5 юни на летището до Стара Загора се проведе ежегодното изложение за селскостопанска техника БАТА Агро. Петото поредно участие на Прайм Технолоджийс бе запомнено със значително по-големия щанд на фирмата, на която бе представена плеяда от нови продукти от марките Yanmar, Del Morino и Thwaites.

Сред хитовите машини, които привлякоха вниманието на многобройните посетители, най-напред трябва да се отбележат компактните трактори на Yanmar. На щанда можеха се видят различни модели, които даваха представа за широката гама от модели с мощности 21 к.с., 24 к.с., 35 к.с., 47 к.с., и 60 к.с. Те могат да се поръчват от клиентите както във версия с кабина, така и с ролбар. Уникалното за тракторите в класа до 50 к.с. е, че Yanmar е единствената марка на пазара, която предлага машините си с хидростатична варио-трансмисия. Тя осигурява максимално ефективно съчетаване на работата на прикачния инвентар на пълна мощност с подходяща по-бавна скорост на придвижване на трактора.

На голям посетителски интерес се радваше и гамата прикачен инвентар на Del Morino. Това е традиционен италиански производител, специализиран в инвентара за компактни трактори: фрези, култиватори, брани, сеялки, мулчери и т.н. Вниманието на клиентите бе насочено основно към мулчерите и фрезите на Del Morino. Така основният акцент на щанда на Прайм Технолоджийс бе оптималното съчетаване на тракторите Yanmar с необходимия прикачен инвентар според конкретните потребности на фермерите.

За първи път Прайм Технолоджийс показва на изложение строителен мини дъмпер от английската марка Thwaites – един от пионерите в този вид техника, който е изцяло специализиран в производството на тези машини. Изложеният мини дъмпер бе модел с полезен товар 2 т и предно разтоварване. Гамата на Thwaites е много широка и включва различни модели и варианти с товароносимост от 1 т до 9 т, няколко вида трансмисии и възможности за разтоварване на коша. Важно е да се отбележи, че дизеловите двигатели на мини дъмперите Thwaites от 1 до 4 т са марка Yanmar.

Важна част от експозицията бяха строителните машини от гамата на Yanmar, които също бяха представени мащабно с цел да се покажат различните продуктови линии и класове от компактни багери (с работни маси от 1,5 т до 8 т) и челни товарачи.