19.08.2021

Премиера на челен товарач Yanmar V120

Yanmar Compact Equipment Europe представя новото поколение на своя 7-тонен съчленен челен товарач. Моделът V120 е мощна и ефективна машина с възможности за най-разнообразно приложение, конструирана за високопроизводителна работа на тесни строителни обекти в градовете, инфраструктурни проекти, селско стопанство и озеленяване.

Товарачът се захранва от мощен и същевременно икономичен 3,6-литров дизелов двигател (101 к.с. при 2000 об./мин), съобразен с емисионните норми на Етап V на ЕС. За целта агрегатът е оборудван с филтър за частици (DPF). Той осигурява максимална скорост на придвижване от 36 км/ч. Машината се отличава със забележителна работоспособност: лостовата система на стрелата за издигане на кофата/палетните вилици успоредно на терена позволява на операторите да повдигат бързо и прецизно товари до максималната работна височина от 3365 мм (максимална височина на пълно разтоварване на кофата 2680 мм). Впечатляващи са и стойностите на статичната гранична товароподемност от 4400 кг в пълен завой и 5000 кг в изправено положение.

Работната товарочувствителна хидравлика разчита на помпа с променлив дебит (81 л/мин, 250 бара) и функционира напълно независимо от хидравликата на задвижването. Нейният кръг разполага с управляващ термостат, активно поддържащ температурата на хидравличната течност в зададените оптимални граници, което значително намалява вероятността от прегряване. От предходното поколение новият Yanmar V120 запазва доказалото се окачване на задните колела с наклоняващ се мост за върхова стабилност, както и хидростатичното задвижване с автоматично блокиране на диференциалите на двата моста за максимално сцепление на колелата по всякакви повърхности.

Уредите за управление са изключително удобни и интуитивни за работа, като от една страна спомагат за повишаване на производителността и прецизността на оператора, а от друга, облекчават неговото натоварване по време на дълги смени. Видимостта от кабината е отлична благодарение на широките прозорци и работните LED-светлини през нощта.