08.06.2020

Премиера на изцяло обновения колесен багер Yanmar B75W-5

Ефективен, прецизен и надежден, новият 7,5-тонен багер е отлично решение за строителни обекти в градовете, пътно строителство и озеленяване.

Yanmar представя премиерата на изцяло обновения си 7,5-тонен колесен багер. Една от основите промени при модела е новият дизелов агрегат Yanmat 4TNV98CT, който е напълно съобразен с най-стриктните екологични норми на Етап V на ЕС. За целта се използва филтър за частици (DPF). Благодарение на двигателя, осигуряващ въртящ момент 295,5 Нм при 1365 об./мин и до 73 к.с., багерът се отличава с много голяма мощност при работа въпреки компактните си размери, като може да се придвижва със скорост до 36 км/ч.

За високата ефективност при работа своят принос има най-съвременната хидравлична система от типа разделяне на дебита (Flow Sharing). Четирите независими хидравлични кръга предлагат пълна адаптивност спрямо изпълняваната задача, в т.ч. едновременно използване на наклоняващо се ротационно устройство към хидравличен бързосменник плюс хидравличен работен инструмент (например грайферна кофа за сортиране, фреза за асфалт и др. подобни).

Системата за управление Smart Control дава възможност на оператора да избере най-подходящата мощност за работа в зависимост от изпълняваната задача. Голяма част от бутоните и превключвателите са с нов дизайн с цел още по-бързо и лесно боравене с тях. Дисплеят също е с нов дизайн за по-голямо удобство на оператора.

Изцяло обновеният Yanmar B75W-5 оборудван с LED-светлини на стрелата като част от стандартната спецификация. Сред полезните опции трябва да отбележим функцията на греблото за следване профила на терена, която се активира от LCD-екрана на дисплея. Тя превръща подравняването и засипването на изкопи в детска игра. В зависимост от това как е свикнал да работи оператора, той може да смени посоките на командите на джойстиците по ISO или по SAE от екрана.