06.12.2023

Силно участие на Yanmar на Agritechnica 2023

Изложението Agritechnica 2023 (Хановер, 12-18 Ноември) бе изключително подходящ повод за Yanmar Europe да представи пред широката публика редица новости като новия супер компактен трактор SA222, обновената серия трактори YM3, гамата прикачен инвентар YTAGRI и др. Основен акцент бе поставен и на уникалната 5-годишна гаранция за тракторите от серии SA, YT2 и YT3.

Новият модел SA222 е още едно попълнение към гамата на Yanmar от супер компактни трактори, което предлага не само компактни размери, но и висока работоспособност. Той има четири версии: SA222 (22 к.с.) и SA426 (26 к.с.), съответно с кабина и ролбар. Въпреки че това е най-малкият трактор в гамата, той осигурява големи преимущества и високо ниво на комфорт: широко работно място за оператора, изцяло регулируема седалка с окачване, сгъваеми подлакътници, шумоизолация на двигателя и шаси с цялостна рама за предаване на минимум вибрации към оператора.

Yanmar SA222 се захранва от горивоефективен дизелов двигател Yanmar с мощност 22 к.с. при 3000 об./мин и развива максимална скорост от 14 км/ч. Неговата хидростатична трансмисия предлага високи и ниски предавки с прецизно управление на скоростта и мощността. Блокирането на диференциала е част от стандартната спецификация.

На голям посетителски интерес се радваше и обновената серия компактни трактори YM3. Тя е изцяло разработена в унисон с изискванията на клиентите за качество и цена. Съставена е от два модела с механична трансмисия и ролбар – YM347 (47 к.с.) и YM359 (60 к.с.). Те са отлично решение за работа в овощни градини, озеленяване и средно големи ферми благодарение на тяхната мощност, производителност, надеждност и компактна ширина.

Тракторите от серия YM3 са оборудвани с мощен и същевременно икономичен дизелов двигател Yanmar с Common Rail, филтър DPF с интервал за сервизиране 6000 моточаса и изцяло синхронизирана 12-степенна механична скоростна кутия с предавка за много бавно придвижване.

На Agritechnica 2023 бе представена и широката гама прикачен инвентар с марка YTAGRI, която обхваща над 250 модела. Те се отличават с конкурентни цени и кратки срокове за доставка, като са съвместими и с други марки трактори. Вниманието на посетителите привлече комбинацията от трактор Yanmar серия YT3 с вариотрансмисия и предната косачка Dücker, както и новите товарачни уредби от M-extend, които могат да се монтират на всички компактни трактори Yanmar.