20.02.2021

SmartAssist Remote - строителните машини Yanmar са винаги пред очите ви

SmartAssist Remote е новата система на Yanmar за управление на машинопарка. Тя е разработена с цел да осигури пълно дистанционно проследяване на местоположението и състоянието на техниката с помощта на най-съвременна телематична технология. Със SmartAssist Remote се оборудват определени модели минибагери и минидъмпери Yanmar, които могат да бъдат следени от екрана на компютър, таблет или смартфон.

Благодарение на SmartAssist Remote клиентите и фирмите за отдаване на техника под наем могат да реагират по-бързо и по-организирано на ежедневните предизвикателства в строителството. Системата позволява задаване на “граници” на строителния обект и в случай, че машината ги премине, собственикът или ръководителят на машинопарка получават предупреждение и информация, позволяващи да се предотврати кражба или да се проследи откраднатата техника.

Сред най-важните технически и работни параметри, които могат да се проследят чрез SmartAssist Remote в реално време, са оборотите на двигателя, разходът на гориво, моточасовете, настройките на основните функции на машината, диагностицираните дефекти и др. Освен това собственикът и ръководителят на машинопарка имат достъп до дневни или месечни доклади за работата на машините, даващи възможност за анализ на отработените моточасове, разстоянието изминато на собствен ход, разхода на дизел и въобще как се използва машината от конкретен оператор. По този начин могат да се вземат мерки за оптимизиране на организацията на обекта и повишаване на производителността.

В случай на авария SmartAssist Remote показва на екрана къде точно се е появил дефект, а към сервиза на вносителя/дилъра се изпраща уведомление по и-мейл. В съобщението се описва вид на дефекта, време на възникване и местоположение. SmartAssist Remote позволява съхраняване на сервизната история и планиране на регулярното обслужване. В менюто “Състояние на поддръжката” може да се види коя част предстои да бъде подменена. По този начин е възможна много бърза реакция, намаляване на времето за престой до минимум и най-ефективно планиране на сервизирането.