12.07.2022

Телехендлерите MST - перфектния баланс между съвременни технологии, високо качество и добри цени

От края на 2021 г. Прайм Технолоджийс е официален представител на реномирания турски производител за гамата му от телескопични товарачи. Тя е съставена от четири модела с двигатели за Етап V на ЕС с работни височини 9 м, 13 м и 17 м (два модела), а максималните товароподемности са от 3,5 т и 4 т. През есента се очаква дебютът на 7-метрови телескопични товарачи за европейския пазар.

Машините се предлагат във версии за селско стопанство, строителство и рециклиране на отпадъци. Те разполагат с хидростатично задвижване, като максималната им скорост на придвижване е 35 км/ч (опция). В телехендлерите MST се влагат компоненти от водещи световни производители: дизелови двигатели Perkins, хидравлични помпи и хидромотори Bosch Rexroth, предни и задни мостове Dana Spicer и др.

Трансмисията разчита на аксиално-бутална хидравлична помпа с променлив дебит, двустепенна скоростна кутия и аксиално-бутален хидромотор също с променлив дебит, осигуряващи отлична теглителна сила и маневреност. 

Голямата здравина и издръжливост на рамата и телескопичната стрела са заложени изначално чрез използване най-съвременни софтуерни програми за триизмерно конструиране и анализ.

Телескопичните товарачи MST предлагат високо ниво на комфорт в кабината и лекота на управление. Кормилото например може да се регулира по височина и по разстояние от седалката. Арматурното табло е както многофункционално, така и ергономично, и улеснява действията на оператора. Предлагат се два различни вида джойстици, които съществено облекчават ежедневната работа с машината. Индикаторът, предупреждаващ при претоварване на телехендлера, алармира визуално и със звуков сигнал

Както при всички съвременни телескопични товарачи, моделите на MST разполагат с три режима на завиване:

  • Завиват само предните колела;
  • Завиват четирите колела за завъртане в кръг с минимален радиус;
  • Четирите колела завиват в една и съща посока, т. нар. рачешки ход.

Клиентите имат богат избор от прикачен инвентар: различни видове кофи, палетни вилици, щипки за бали, работни платформи и много други, превръщащи телескопичните товарачи MST в универсални машини.