18.11.2022

Thwaites представи електрически мини дъмпер на Bauma 2022

Thwaites се възползва от най-голямото изложение за строителна техника в света – Bauma 2022 (Мюнхен, 24-30 октомври), за да представи пред широката публика съвсем нов мини дъмпер. Той е с електрическо задвижване и полезен товар 3 т.

Новата машина е разработена в съответствие с изискванията на фирмите в строителството и отдаването под наем, като предлага същото високо качество на производство, солидна конструкция и иновативен инженеринг както останалите мини дъмпери в гамата на Thwaites. Електрическият модел бе представен на Bauma 2022 като концептуална машина, а реалните продажби се очаква да стартират през 2023 г.
“С нарастване на търсенето на техника с алтернативни по-екологични задвижвания, ние се стремим да предложим качествен продукт, който ще удовлетвори нашите клиенти, техните клиенти и околната среда. Това е по-тиха и по-екологична машина, даваща възможност на строителите да използват мини дъмпер на повече обекти в градовете”, заяви Анди Сейбин, генерален мениджър Продажби в Thwaites.

В новия мини дъмпер са инсталирани четири необслужваеми литиево-йонни батерии с дълъг живот (напрежение 48 V). Всяка батерия осигурява 5,75 kWh, които са достатъчни за работата на машината. Мини дъмперът разполага с два високоефективни електромотора – един за придвижването и един за хидравликата, осигуряващи на оператора управляемост и маневреност, очаквани от мини дъмпер Thwaites.
Електрическият модел има сходна собствена маса както на аналогична версия с дизел-хидростатично задвижване. Батериите и основните компоненти на електрическата силова линия са разположени по-ниско в задното шаси, снижавайки центъра на тежестта в сравнение с хидростатичната машина. По този начин стабилността се подобрява допълнително.
С едно зареждане батериите са разчетени да издържат пълна осемчасова смяна при нормална работа на мини дъмпера. Стандартното бордово зарядно устройство с мощност 3,4 kW зарежда батериите от 0% до 100% за 8 ч. Външно устройство от 7 kW (еднофазно) ги зарежда за 4 ч, а от 22 kW (трифазно) – за 2 ч.