22.03.2021

Трактори Yanmar YT3

Моделите YT347 и YT359, във версии с кабина или ролбар, разполагат с всички познати технологии и функции на тракторите от серия YT, но освен това предлагат още няколко уникални системи и преимущества.

Мощните дизелови двигатели с Common-Rail от серия TNV на Yanmar осигуряват на YT347 и YT359 съответно по 47 к.с. и 59 к.с., както и необходимия баланс между необходимата висока производителност и минимален разход на гориво, съчетан с минимални емисии на изгорели газове (по Етап V на ЕС).

Авангардната вариаторна трансмисия i-HMT предлага несравними възможности за ефективно изпълнение на най-различни дейности в селското стопанство, озеленяването и комуналните услуги. Тя също има значителен принос към икономиите на гориво. Предлага плавна и безстепенна промяна на скоростта в целия диапазон, като позволява на операторите да изберат подходяща скорост за всяка задача, приложение или състояние на терена. Например операторът може да зададе предварително две нива на обороти на двигателя, между които да се превключва в зависимост от работните условия – режим АВ. В реална експлоатация този режим може да се използва за бързо и плавно преминаване от зададената скорост за работа към тази за завиване. Така се постига по-висока производителност и безопасност.

Както останалите трактори от серия YT, моделите YT347 и YT359 могат да се поръчат с широка гама преден и заден прикачен инвентар: косачка, метачно устройство, гребло за сняг, теглич и др. Тяхното задвижване става чрез електро-хидравличен независим силоотводен вал (РТО) или два допълнителни хидравлични кръга, гарантиращи надеждна връзка с работния инструмент. Може да се монтира предна товарачна уредба, позволяваща на тракторите да изпълняват леки товаро-разтоварни задачи. Възможностите за извършване на разнообразни дейности са разширени чрез редица полезни опции като трети хидравличен кръг, преден силоотводен вал, външни огледала, допълнителни работни светлини и предни противотежести. Може да се поръча и радио с аудио система с външен вход, където операторът може да включи свое мобилно устройство с любимата си музика.