22.08.2022

Yanmar CE на Bauma 2022: бъдещето изглежда все по-електрическо

Yanmar Compact Equipment ще се възползва от най-голямото в света изложение за строителна техника – Bauma 2022 (Мюнхен, 24-30 Октомври), за да представи съвсем нови модели, в т.ч. дебюти на електрически машини. Сред тях на преден план ще бъде и първият електрически минибагер SV17e на японския производител.

Минибагерът Yanmar SV17e използва напълно електрическо задвижване и хидравлична система с отворен център с товарочувствителна помпа. Тяговата батерия има капацитет от 23,5 kWh, от които използваеми са 19 kWh. Тя е с напрежение 48V и въздушно охлаждане, като гарантира впечатляваща сила на копаене, повдигане и пренасяне, осигурявайки нулеви локални емисии на изгорели газове.

Батерията се зарежда стандартно при напрежение 230V, но има и опция за бързо зареждане на 400V. Заедно с новия уникален LCD-дисплей в кабината, това гарантира най-високо ниво на комфорт, ергономичност, прецизна работа и лекота на управление. При нормален работен режим пълното зареждане осигурява 4,5 часа копаене или 4 часа в смесен цикъл (20% придвижване, 80% копаене).

Заедно с 1,7-тонния мини багер SV17e, Yanmar ще представи на Bauma 2022 и електрическата версия на своя много популярен минидъмпер (кериър) С08 с полезен товар 0,8 т, както и работен прототип на изцяло новия електрически компактен челен товарач V8e. Със стандартен капацитет на батерията от 40 kWh (опция за 53 kWh), Yanmar V8e е работоспособен, мощен, производителен и покрива широк кръг от най-различни приложения.

Yanmar V8e, с работна маса 4,5 т и стандартна кофа с обем 0,8 м3, разполага с бордова станция за бързо зареждане на батерията. Това е първият електрически челен товарач на Yanmar, който е отлично решение за работа в тесни пространства с нулеви локални емисии на изгорели газове.

На открита площ FN1017/2 щандът наречен Yanmar City ще бъде разделен на четири зони специално за пътностроителни, разрушаващи, земекопни и електрически машини. Заедно с премиерите на нови модели и прототипи, Yanmar ще представи също най-нови технологии, прикачен инвентар и финансови решения за клиентите.