28.11.2019

YANMAR НАДХВЪРЛЯ ОЧАКВАНИЯТА НА КЛИЕНТИТЕ С НОВАТА СЕРИЯ ТРАКТОРИ YT2

Yanmar, глобалният пионер в производството на трактори, поставя потребностите и очакванията на клиентите на първо място при конструирането и разработването на новата серия компактни малки трактори в мощностния клас от 35 к.с.

 

Само много смела компания може да постави девиза „Удоволствието да притежаваш трактор“ в основата на процеса на разработване на своята най-нова гама компактни малки трактори. Но като истински пионер при компактните трактори в глобален мащаб, Yanmar прави точно това с новата си серия машини YT 235H в мощностния клас 35 к.с., произвеждани в Япония съобразно специфичните потребности на европейските клиенти.

Освен това серията YT е конструирана така, че да постави нови стандарти в бранша относно разнообразието от възможности за приложение, комфорта за оператора и работа с минимум усилия. Резултатът е гама от машини, които са лидер в своя клас, конструирани на базата на големите досегашни постижения на Yanmar и в същото време представляващи нов еталон за бранша, според който ще се оценяват конкурентните трактори. Заемайки мястото в гамата на Yanmar между доказалата се серия SA с двигатели Yanmar от 35 к.с. и по-големите машини YT347 и YT359, обхващащи диапазаона от 46 до 60 к.с., новите модели YT235 R (с ролбар – предпазна рамка за оператора) и YT235 Q (с изцяло затворена кабина) са разработени с четири основни преимущества: разнообразни възможности за приложение, комфорт за оператора, работа с минимум усилия и удоволствие от притежаването на свой собствен трактор.

 
 

ПЛАВНА И ЧИСТА МОЩНОСТ

 
 
 

Възможностите за разнообразно приложение на серията YT започват с използването на доказалия се в реални работни условия дизелов двигател Yanmar с Common Rail, съобразен с всички актуални норми за емисиите, в т.ч. той е готов за влизането в сила на стандартите на Етап V на ЕС и отговаря на потребностите на клиентите, които са чувствителни към опазването на околната среда. Този двигател осигурява висока мощност и висок въртящ момент, съчетани с намален разход на гориво за висока производителност, оптимална работоспособност и съществени икономии на гориво и разходи за експлоатация и поддръжка. Прецизно настроеното и електронно управлявано впръскване на гориво осигурява оптималната смес от гориво и въздух за мощност с чисто изгаряне на дизела и възможно най-нисък разход на гориво за възможно най-малкото отражение върху околната среда. Използва се система с филтър за частици (DPF) за улавяне на саждите, съдържащи се в изгорелите газове. Уловените частици се преработват, когато системата се регенерира автоматично, осигурявайки почистване на филтъра. Ако междувременно се натрупат още частици DPF-ът може да се регенерира само с едно натискане на бутон, като в същото време работата с трактора продължава с цел минимум престои. Новите модели YT235 R и YT235 Q се отличават с високо ефективна хидростатична трансмисия, позволяваща плавни промени на скоростта и посоката на движение, лесно превключване между две и четири задвижващи колела и впечатляваща максимална скорост от 30 км/ч.

 
 
 

КОМФОРТНИ И ПРОИЗВОДИТЕЛНИ

 
 
 
 

Yanmar отдава голямо значение на оператора като фактор за работоспособността и производителността на своите трактори. И с въвеждането на новите модели YT235 R и YT235 Q, компанията поставя комфорта и безопасността на оператора в основата на дизайна. Това фокусиране върху комфорта започва с новоразработената кабина, която е просторна и предлага ясна и директна видимост около машината за безопасна и прецизна работа. Кабината е изолирана така, че да предпазва оператора от шума и вибрациите, a равният и широк под прави качването и слизането от машината лесно и безопасно. Спред теглото на оператора и бюджета има три варианта на седалки от клас Deluxe, като всяка осигурява комфорт сравним с лек автомобил, дори при дълги смени работа. Благодарение на преместване на горната част на климатичната инсталация и скосения дизайн на капака на двигателя операторът може лесно да вижда какво има точно пред трактора с цел по-добро управление на работата с монтираните отпред работни органи и за по-високо ниво на безопасност.

 
 
 
 
Yanmar tractoren studio Almere, Holland, 5 juli 2018

МИНИМУМ УМОРА

 
 
 
 
 

Операторът е най-производителен, когато не е уморен или изтощен. Този факт е движещата сила, която стои зад редица подобрения и усъвършенствания на серията YT, които може и да изглеждат сравнително малки взети по отделно, но в своята съвкупност те спомагат за намаляване до минимум на умората в много голяма степен. Например смяната на посоката на придвижване назад става от крачен педал. Нови фарове в прожекторен стил осигуряват безпрецедентни нива на осветяване, осигурявайки отлична пригодност на тракторите от серия YT2 за работа в условия на слаба осветеност. Ергономичните уреди за управление се достигат лесно с ръка, с тях се работи интуитивно и така позволяват на оператора да не се напряга, докато работи.

 
 
 
 
 

МНОГОБРОЙНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРИЛОЖЕНИЕ

 
 
 
 
 
 

За да увеличи възможностите за работни приложения и гъвкавостта моделите YT235 R и YT235 Q се предлагат с широка гама гама преден и заден прикачен инвентар като косачки, предно метачно устройство, предно гребло, теглич с рамка и теглич с регулиране на височината на присъединяване на ремаркето. Те се управляват чрез два допълнителни хидравлични разпределителя, осигуряващи надежна и чиста връзка с инвентара. Челна товарачна уредба, захранвана от стандартен разпределител за товарач, позволява на новите машини от серия YT да изпълняват леки задачи в строителството и товаренето на материали. Работната гъвкавост на тракторите е повишена още повече чрез гама допълнителни опции, включващи кабина по стандарт ROPS, хидравличен кръг за трета функция, преден силоотводен вал, огледала, допълнителни задни и предни светлини.

 
 
 
 
 
 

УДОВОЛСТВИЕТО ДА ПРИТЕЖАВАШ ТРАКТОР

 
 
 
 
 
 
 

Всички тези характеристики – от лекотата на управление до чистата работа на двигателя, са предвидени с една единствена крайна цел. В Yanmar сме твърдо убедени, че е истинско удоволствие да притежаваш моделите YT235 R и YT235 Q. Това са машини, които предизвикват гордост както в собственика, така и в оператора. Целта е най-добре обяснена от индустриалния дизайнер със световна репутация Кен Окуяма, който е бил старши диазайнер в General Motors и Porsche AG, както и директор по дизайна в Pininfarina S.p.A, където е отговарял за Ferrari Enzo, Maserati Quattroporte и много други автомобили. „Тези нови машини позволяват работата да се извършва по интелигентен начин“, заявява той. „Тези трактори правят ежедневната селскостопанска работа забавление“.

 
 
 
 
 
 
 

ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ YANMAR

 
 
 
 
 
 
 
 

Започвайки своята дейност в Осака, Япония през 1912 г. Yanmar е първият производител, който успява да направи компактен дизелов двигател с практични размери през 1933 г. Продължавайки нататък, с индустриалните дизелови двигатели като основен бизнес на компанията, Yanmar непрекъснато разширява продуктовата си палитра, услуги и компетентност, за да доставя цялостни решения като производител на индустриална техника. С производството на малки и големи двигатели, селскостопански машини и оборудване, строителна техника, енергийни системи, корабно оборудване, инструменти и компоненти, глобалният бизнес на Yanmar обхваща седем направления.

На земята, в морето и в града мисията на Yanmar да „предлага екологични решения фокусирани върху предизвикателствата, с които се сблъскват клиентите в производството на храни и енергия, като по този начин обогатява живота на хората във всички утрешни дни“ стои като завет на решителността на Yanmar да осигури на всички „Екологично бъдеще“. За повече информация посетете https://www.yanmar.com/eu/About-Us/ .