28.11.2019

YANMAR ПРИДОБИВА АМЕРИКАНСКИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА МИНИТОВАРАЧИ ASV HOLDINGS

От Yanmar Holdings обявиха, че е подписано споразумение придобиване на собствеността на ASV Holdings Inc. – компания за конструиране и производство на реномирани верижни и колесни минитоварачи.

 
 

Джулиано Пароди, главен директор на Yanmar Holdings, заяви: „Вярваме, че придобиването на ASV от Yanmar Group, ще подсили значително гамата на Yanmar от компактна техника в сегмента на товарачите, която е жизнено необходима за успеха ни на така важния американски пазар“. „Със своя висококвалифициран персонал и качествени продуктови линии от верижни и колесни минитоварачи ASV съответства чудесно както на фокуса на Yanmar върху качеството, така и на нашите планове за растеж и експанзия на американския и глобалния пазар, защото така ще се създаде глобален доставчик с пълна гама компактна техника буквално без никакво припокриване на съществуващите канали за дистрибуция“, добави Пароди.

 

„Не се съмнявам, че нашата компетентност в конструирането, производството и дистрибуцията ще бъде радушно приета в Yanmar Group, тъй като ние споделяме обща визия да произвеждаме най-качествените продукти“, заяви Андрю Рук, председател на Съвета на директорите и генерален директор на ASV. „Придобиването на ASV от Yanmar ще подсигури перспективно бъдеще за производството на качествена техника за нашите клиенти, а за персонала на ASV това ще бъде чудесна възможност да се присъединят към разрастваща се глобална компания“, допълни той.

 

ASV разполага с мрежа от независими дилъри в Северна Америка, Австралия и Нова Зеландия. Компанията продава също на други производители агрегати и компоненти за вграждане в минитоварачи, както и резервни части. ASV има собствен завод на площ 22 111 кв. м в Гранд Рапидс, Минесота (САЩ). След окончателното придобиване на ASV, Yanmar ще разполага с пълна гама компактни машини, което се очаква до допринесе значително за перспективите за растеж в Северна Америка и в глобален мащаб. Сделката е на стойност 70,7 млн. щ. долара.